Thuis, Ontheemd #1 & #2

Een tweeluik over identiteit en de ruimte die de vrouw mag en kan innemen

Een verhaal over wilskracht en geloven in jezelf. Over Rajae’s worsteling met zelfacceptatie en de lessen die ze leerde toen ze op haar vijftiende besloot haar huis te verlaten en kunstenaar te worden. Ook vertelt ze openhartig over wat het is en voelt om midden in een steeds feller debat over migratie, religie en anders denken te staan. Een show die boeit en bindt. Inspirerend en herkenbaar voor iedereen, jong en oud! Het stuk werd gespeeld in theaters in Nederland.

Geproduceerd in 2017 in samenwerking met theatergroep Urban Myth en het Laak Theater. Regie: Jorgen Tjon a Fong, Scenario: Ayden Dijkstra + Rajae. Muziek: Rajae + Efraim Trujillo, Mark Milan, Salex C’Qadir. Scenografie/Light Design: Coen van der Hoeven, Productie: Liekje Welten.

Foto’s Sander Stoepker

Thuis, Ontheemd #2

De muziektheatervoorstelling Thuis, Ontheemd #2 van Rajae El Mouhandiz gaat verder dan de cultuurclash en gaat openhartig in op de ruimte die een vrouw kan en mag innemen. Van 7 december 2018 tot 26 april 2019 toerde ze door Nederland met haar solovoorstelling in theaters door heel Nederland

In Thuis, Ontheemd #2 brengt Rajae El Mouhandiz een ode aan vrouwen aan de hand van 17 voorbeelden. We ontmoeten onder andere haar moeder Habiba, die in 1982 van haar man scheidt, hoewel echtscheiding door vrouwen tot 2004 wettelijk verboden is in Marokko en door haar familie. Maar dan komt ze erachter dat het misschien een onmenselijke taak is om in je eentje vijf kinderen in het buitenland op te voeden.

Geproduceerd in 2018 in samenwerking met theater Luxor in Rotterdam. Regie: Wieke ten Cate. Script: Annet Bremen, Beeld: Bouba Dola, Muziek: Bamba Al Mansour & Rajae. Scenografie: Vera Selhorst. Productie: Andrea van Bussel.

Foto: Charlotte Apituley