MUSLIMA: Art & Voices

Een initiatief van 4 internationale musea en 60 vrouwelijke islamitische kunstenaars

Muslima: Muslim Women’s Art & Voices is een initiatief van het International Museum of Women (IMOW), nu Global Fund for Women. De online tentoonstelling presenteert een grensverleggende verzameling van denkbeelden en kunstwerken van hedendaagse moslimvrouwen die hun eigen identiteit bepalen en, in het proces, doordringende stereotypen verbrijzelen. Ontdek werk van kunstenaars, activisten en opinieleiders over de hele wereld, die een breed spectrum van moslimrealiteiten en -identiteiten vertegenwoordigen, waarbij onderwerpen als macht, leiderschap, uiterlijk, mythen, generaties, geloof en verbinding aan de orde komen.

Muslima werd bedacht door auteur en activist Samina Ali en debuteerde online in maart 2013 en liep tot en met december 2013, met regelmatig nieuwe kunst en verhalen. De tentoonstelling blijft voor onbepaalde tijd online te zien. Het dynamische tentoonstellingsontwerp stelt je in staat om Muslima-inhoud te verkennen op type, onderwerp en meest chronologie.

Muslima Ambassadors

Via een wereldwijde museumsamenwerking van Museums Connect℠ met het Sharjah Museum of Islamic Civilization in de V.A.E., The Women’s Museum in Denemarken en The Ayala Museum in de Filippijnen, hebben IMOW en hun partnermusea een dynamische groep van 60 creatieve jonge moslimvrouwen betrokken om deel te nemen als ambassadeurs voor de tentoonstelling. Tijdens een reeks persoonlijke workshops en wereldwijde online dialogen bespraken kunstenaars in deze vier landen belangrijke problemen waarmee moslimvrouwen vandaag de dag in hun gemeenschappen en over de hele wereld worden geconfronteerd, en deelden vervolgens hun eigen perspectieven als adviseurs, bijdragers en co-curatoren voor het project .