Rajae’s muzikale ontwikkeling

Pionier met een interdisciplinaire signatuur

Rajae stond in het voorprogramma van (Cheb) Khaled en de Rabozaal/Melkweg en trad op en toerde door heel Nederland, maar ook in Parijs, Marokko, de VS en Qatar in theaters, poppodia en festivals. In Nederland trad Rajae op in Paradiso, het Concertgebouw, Carre, het hoofdpodium van meerdere Bevrijdingsfestivals, Sail, Wereldfeest Utrecht, Amsterdam Roots Festival, De Balie, De Rode Hoed, De Nieuwe Liefde, Tolhuistuin, Paleis op de Dam en vele theaters en schouwburgen in Nederland.

Verdieping en verbreding signatuur vanaf 2016
Na het uitbrengen van haar EP Watani (mijn vaderland) is zij zich gaan verdiepen in een breder artistiek palet en signatuur. Dat resulteerde in onderzoek in Nederland, Marokko, de VS en Qatar, muziektheatervoorstellingen, lecture performances, tentoonstellingen en vele andere spin offs.

Nieuw werk en nieuwe release gepland voor 2025
Lion & Gazelle, is een avondvullende muziektheatervoorstelling die Rajae ism Sinfonia Rotterdam (23 koppig orkest) aan het ontwikkelen is en met wie zij sinds 2018 zes eigen songs en een cover van Souad Massi Raoui heeft bewerkt voor stem en orkest en waarmee zij meerdere keren met veel plezier enthousiasme heeft opgetreden. Lion & Gazelle zal als interdisciplinair en multimediale voorstelling eind ’24 in premiere gaan. Vervolgens zal het als album/vinyl release uitkomen.

Corporate studiowerk
Om autonoom te werken en veel productionele en studio ervaring op te doen heeft Rajae naast haar artistieke praktijk sinds 2007 in periodes gewerkt als creatief producent voor zakelijke klanten zoals NIKE, TNT, Maersk, Vodafone, Samsung, Sybase en Rotana, maar wordt ook al jaren met regelmaat ingehuurd voor corporate studio opdrachten, gericht op de Westers-Arabische nichemarkt. Inmiddels is Rajae de corporate radio jingle stem van MBC FM Saudi, Panorama FM Saudi, Power FM, Libanon, Radio Al Rabia, UAE, Al Ula FM, Saudi en Arabel FM, Brussel.