artistiek team

Rajae El Mouhandiz

Spel, muziek en songteksten

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Als muzikant maakt ze Maghreb pop, soul en jazz. Ze werkte mee aan de expositie MUSLIMA en gaf een TEDx Talk over de kracht van identiteit en muziek. Rajae is de afgelopen tien jaar, vanwege haar bijdrage in de kunsten op de lijst geplaatst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld en is een Ariane de Rothschild Fellow. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in de nieuwe makers regeling van het Fonds Podiumkunsten.

Wieke ten Cate

Regie

Theaterregisseur Wieke ten Cate is in haar werk, net als Rajae, op zoek is naar vernieuwing binnen het theaterlandschap. Ze heeft een fascinatie voor het effect van de maatschappelijke positie op de ervaring van mens-zijn. Tot en met 2021 is ze ‘artist in residence’ van de Toneelmakerij in Amsterdam, waar zij deel uitmaakt van het artistieke team. Naast regisseren doet Wieke onderzoek, dramaturgie en tekstbegeleiding.

Annet Bremen

Tekst

Annet Bremen schrijft theater en schreef o.a. voor VIA ZUID en Het Laagland. Haar teksten worden poëtisch genoemd, sferisch en zintuigelijk, muzikaal, waarbij ze vaak vertrekt vanuit documentair materiaal en interviews. Voor Thuis, Ontheemd #2 zet ze deze elementen in en schrijft ze de tekst van de voorstelling op basis van interviews en gesprekken met Rajae en Wieke.

Bouba Dola

Video

Bouba Dola is zelfstandig kunstenaar en filmmaker. Zijn interesse in beeld en techniek brachten hem naar Rotterdam waar hij samen met een partner het audiovisuele bedrijf Advance Motion Pictures opstartte. Zij maakten talloze muziekvideo’s voor artiesten als Giovanca, Steffen Morrison, Berget Lewis, Typhoon en Blaxtar. Voor Topnotch/Universal Nederland werkte Bouba als video producer. De afgelopen jaren heeft Bouba, naast muziekvideo’s, zijn focus gelegd op het maken van autonoom werk. Zijn vrije werk is geëxposeerd in o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Rotterdam, Het Amsterdam Museum, Centrum Beeldende Kunst ZuidOost, International Film Festival Rotterdam en Le Petit Festival Dubrovnik Crotia.

Bamba Al Mansour | BLACKSTEREO

Muziek

Bamba Al Mansour heeft een lange carrière in de muziekindustrie als onder andere producer, club dj, radio dj, en muzikaal leider. Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Suriname, kwam hij uiteindelijk terecht in New York en Los Angeles, waar hij zijn start maakte in de muziekindustrie onder begeleiding van Motown-president Kedar Massenberg, producent Glenn Bolton (Tommy boy) en Peter Thomas (How can I be down). Terug in Europa vond hij zichzelf opnieuw uit als club- en radio DJ en vestigde hij zijn naam in de internationale clubscene. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum Love Prayers. De muziek en esthetiek van Bamba hebben tot doel mensen bewust te maken van de benarde situatie van de kansarme gemeenschappen overal ter wereld en de Afrikaanse diaspora sterker te maken.

Vera Selhorst

Decorontwerp

Vera Selhorst is scenografe. Ze ontwerpt decors, kostuums en licht. Na het afronden van de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht specialiseerde ze zich in het ontwerpen van toneelbeelden voor muziektheater en opera. Ze assisteerde ontwerpersduo Clement & Sanou bij de Nationale Opera en heeft o.a. gewerkt met Kameroperahuis, Het Van Gogh Museum en Club Gewalt.

In haar werk is ze op zoek naar abstracties van de realiteit, waarin materiaalgebruik veel zeggingskracht krijgt. Vera is van het grote gebaar met een rauw randje. Ze werkt met statische beelden die worden opgebouwd en afgebroken, waarbij de theatrale dramaturgie leidend is.

ondersteundend team

Charlotte Apituley

Fotografie
Apituley & De Schepper

Kenneth Asporaat

Management en boekingen
Het Huis van Asporaat

Jan Brandt

Techniek
Luxor Theater

Andrea van Bussel

Productieleider

Esmée Erdtsieck

Grafisch ontwerp
Eskimoºs | vorm & idee

Ruud ter Horst

Management en boekingen
Het Huis van Asporaat

Marc van Kaam

Directeur Luxor Theater

Shikha Kohli

Boekingen & productiebegeleiding
George Visser Productions

Kira Kroegman

Haar & make-up (foto)

Lars Siemens

Marketing advies
Studio Wicked Stylish

Carlijn Sonneveldt

Zakelijke begeleiding
Luxor Theater

Renée Trijselaar

Adviseur
Well Played

George Visser

Boekingen
George Visser Productions

Pieter Jan Witte

Lichtontwerp en techniek
Luxor Theater

Zoë Zee

Projectcoördinatie en marketing
Luxor Theater